Gå videre til innhold
Nederlandske Bergman Clinics ekspanderer i Skandinavia med oppkjøpet av Memira øyeklinikker

Pressemelding -

Nederlandske Bergman Clinics ekspanderer i Skandinavia med oppkjøpet av Memira øyeklinikker

Bergman Healthcare Clinics kjøper opp Memira, den ledende øyeklinikkjeden i Norge, Sverige og Danmark, fra Patricia Industries, en del av Investor AB. Gjennom dette oppkjøpet ekspanderer selskapet, som er markedsledende innen elektive behandlinger i Nederland, sitt fremgangsrike konsept til Skandinavia.

Med 47 klinikker er Memira Skandinavias ledende kjede innen synskorrigerende operasjoner og en av de ledende aktørene i verden på linsebytte. Memira har et diversifisert nettverk av klinikker, og utfører årlig tusenvis av operasjoner. Med et bredt utvalg av øyebehandlinger, eksperter og et solid nettverk av øyeklinikker kan Memira nå, med de tidligere oppkjøpene av EyeCenter og StureOptikern, tilby sine kunder en helhetsløsning innen øyepleie.

Oppkjøpet passer svært godt inn i Bergman Clinics vekststrategi med fokus på å styrke selskapets ledende posisjon ytterligere innen elektive behandlinger samt ekspandere internasjonalt. Sentralt i denne strategien er Bergmans ekspertise i å levere høykvalitative, kundefokuserte behandlinger til konkurransedyktige priser. Memira vil utgjøre plattformen for Bergman Scandinavia og fortsette ekspansjonen på det skandinaviske markedet.

Hans van der Heijden, konsernsjef hos Bergman Healthcare Clinics: «Vi er veldig glade for å kunne føye Memira til Bergman Clinics-familien. Memiras kundebase, kvalitet og geografiske dekning kompletterer Bergman Clinics og gir oss muligheten til å utvide vårt fremgangsrike klinikkonsept ytterligere. Dessuten gir denne sammenslåingen større plass til felles investeringer i teknologisk innovasjon, digitalisering og utdanning. Dette styrker vår ledende posisjon ytterligere.»

Johanna Öberg vil fortsette i sin stilling som konsernsjef og adm.dir. hos Memira, og ser frem til samarbeidet: «Vi har de siste to årene hatt en tydelig strategi for å utvide virksomheten. Memira har vokst både organisatorisk og gjennom oppkjøpene av EyeCenter og StureOptikern. Dette har gitt gode resultater og dermed forutsetninger for å ta enda større steg. Med Bergman Clinics som ny eier ser jeg at vi kan akselerere vår vekstreise ytterligere. Jeg er glad for at virksomheten nå kommer inn i en enda større sammenheng, der vi sammen kan utvide og skape vekst for den felles virksomheten i Skandinavia.»

Dan Pitulia, Memiras styreleder, fortsetter: «Fra styrets side er jeg glad for at vi nå har funnet en god hjemmehavn for Memira. Vi har omsorgsfullt valgt en ny eier med kapasitet til å fortsette veksten til det lønnsomme og velholdte selskapet som den nåværende ledelsen har skapt for Memira.»

Transaksjonen må godkjennes av Region Stockholm og nederlandske helse- og omsorgsmyndighetene.

Kjøpesummen vil ikke bli offentliggjort.

For mer informasjon:

Bergman Clinics
Christiaan Boer (Commercial Director Bergman Clinics)
E: C.Boer@bergmanclinics.com
T: +31 (0)6 51402152

Memira
Christine Westerlund (Director of Business Development & Corporate Communication)
E: christine.westerlund@memira.se
T: +46 723 899 894

Emner

Kategorier


Om Bergman Healthcare Clinics

I om lag 30 år har Bergman Clinics vært en av de ledende klinikkjedene med over 52 klinikker i Nederland. Klinikkene tilbyr høykvalitativ sykepleie med pasienten i fokus. Bergman Clinics er spesialister på behandlinger innen områder som Movement, Eyes, Woman, Appearance, Heart, Stomach & Intestine og Skin & Vessels. Hvert år behandler Bergman Clinics over 275 000 pasienter, og selskapet har mer enn 1800 medarbeidere og 200 spesialister i Nederland.

Om Memira

Memira er Skandinavias ledende kjede innen refraktiv kirurgi, samt en av de ledende aktørene i verden på linsebytteoperasjoner. Våre kirurger har til sammen erfaring fra over 400 000 øyeoperasjoner og utfører årlig flere tusen øyeoperasjoner. Vi har et klinisk råd og en kvalitetsgruppe som hele tiden følger med på og vurderer ny teknologi og nye metoder. I dag finnes vi på ca. 50 steder i Norge, Sverige og Danmark. www.memira.no

Kontakter

Memira er Skandinavias største kjede av øyelaser og refraktiv øye kirurgi med nesten 40 klinikker i Norge, Sverige og Danmark.

Memira er Skandinavias største øyelaserkjede og har ca 200 ansatte og nesten 40 kliniker i Norge, Sverige og Danmark. Memira behandler tusenvis av personer per år for nærsynthet, langsynthet og astigmatisme (skjeve hornhinner). Memira er også ledende på å behandle alderssyn og kan hjelpe personer som har progressive briller og lesebriller.

Memira
Sørkedalsveien 10A, 2 etg.
0369 Oslo